Članek
DUTB, Lars Nyberg in (dobesedno) sranje
Objavljeno Oct 05, 2015

Naslov "DUTB, Lars Nyberg in (dobesedno) sranje" napoveduje, da bom sral po DUTBjevih bankirji ... skoraj tako, kot (ga) ti banikirji serjejo po DUTB, (slabih) bankah, družbi ... Odločil sem se komentirati napovedi finančnega ministra Dušana Mramorja o razrešitvi predsednika Uprave DUTB (Družbe za upravljanje s terjatvami bank) Šveda Larsa Nyberga. Razlog je pač ta, da si je vodstvo DUTB izplačevalo previsoke nagrade. Torej: sami sebi so si izplačevali previsoke denarne nagrade in zavajali ministra Mramorja oz. to dejstvo prikrivali. Imperativ NAGRABITI SI VELIKO DENARJA je »povozil« MORALNOST, zahteve njihovega očitno šibkega Nadjaza.

In skozi psihoanalizo se je mogoče vprašata, če je morda kdo dvomil, da se bo to zgodilo – to previsoko izplačevanje. Namreč izbira oz. afiniteta do poklica je vselej simptomatična. To, da nekdo postane bančnik, je simptom – torej vrnitev potlačenega. Problem bančnikov je v resnici njihova analna faza libidinalnega razvoja, kot bi rekel Freud. Torej z bančništvom se z afiniteto ukvarjajo tisti, ki so imeli kot otroci zelo ponesrečeno kultivirane – vulgarno rečeno – sralne navade. Govorim o t. i. toaletnem treningu (privajanju na čistočo/kahlico). Ko se otročiček navaja na kahlico – torej, da je »čist«, kot se reče – mora mamica izbrati pravi trenutek (ne prezgodaj, ne prepozno) in biti ona glavni protagonist privajanja na kahlico. Otročiček – mali sralec – trguje s svojim drekcem, s svojo »prvo imovino«, kot bi rekel Freud. Ta drekec v kahljico mora dobiti v dar mamica, in se svojemu otročičku za to »darilo« (drekec v kahlico) tudi zahvaliti na ljubeč način. Mali sralec mora od mamice prejeti ljubezen. In tukaj se rodi znameniti DOLŽNIŠKI (obligatorni) odnos. Fantazma malega sralca se glasi: »Jaz se bom usral na tvoj ukaz, ti me boš pa v zameno imela rada!« In ta paradigme je ključna za razvoj dožniškega odnosa in tudi upravljanja z denarjem, kar počne DUTB (namreč upravlja z denarjem oz. terjatvami slabih bank).

Če mamica ne spelje privajanje na kahlico korektno – recimo, da je odsotna in dela kariero – mali sralec drekec zadržuje oz. kopiči v sebi in se pokaka v hlačke oz. pleničke. In velika možnost je, da se takšen otrok razvije v SKOPUHA, in postane bančnik/bankir. Bankirji radi kopičijo denar – najraje lastnega. In potem se Vlada odloči (ne Cerarjeva – Cerar za vse pač ne more biti kriv), da bo slabe banke reševala z DUTBjem in v upravo vpokliče (Paradoksalno!) same SKOPUHE, ki samo prežijo, kako bi spet kaj zaslužili, kako bi si nagrabili še več denarja, še več imovine (simbol dreka – tudi penisa, bankirji so moški, ki se s prigrabljenim denarjem tudi uspešno kurčijo, in normalne ženske, še posebno lepe, denar izjemno rajca).

In če pristanejo v Upravi kakšne banke, ali pa Upravi DUTBja, je s psihoanalitičnega vidika popolnoma jasno in pričakovano, da si bodo skušali izplačati enormne nagrade.

Slovenci nismo samo neumni – glupi smo – in DUTB zaupamo tem »analcem«, torej SKOPUHOM, ki so fiksirani na analni fazi, da upravljajo z milijardami Evrov … To je norost in absurd/paradoks! Kot da se s primera Marjana Kramar, ko se mu je izplačala milijonsko nagrado kljub recesiji in slabemu poslovanju, nismo nič naučili oz. kot da se Kramar ni zgodil … Seveda je Upravni odbor, torej vodstvo banke Kramarju v individualni pogodbi odobril takšno nagradno. Ampak »nekaj«, torej veliko, so dobili in vselej dobijo tudi člani Uprave, ki so isti GREBEŽLJIVCI, skopuhi.

Zato se meni osebno zdi kar upravičeno, da se koaliciji dogajajo trenja o Nybergovi razrešitvi. SDjev Židan in DESUSov Erjavec menita, da bi morali odpustiti vse člane Uprave.

Desnica je v tem kontekstu – teoretično bolj zadržana – desničarji so v osnovi konservativci; in konservativnost se napaja iz analne faze; desničarji so tisti, ki bančnike še kako dobro razumejo.

Mladen Dolar je pred več kot desetletjem napisal knjigo O skoposti, za katero še vedno trdim, da je ena najboljših knjig, kar jih je bilo napisanih v Sloveniji. In da bi razumeli bankirje/bančnike, preberite to knjigo. Razumevanje sralnih navad, je namreč ključno za razumevanje človeške določenih segmentov kulture/družbe. Za intermetzzo: Romi/Cigani nimajo kultiviranih sralnih navad svojih otrok tako kot ostali narodi – kot npr. (redoljubni) Švicarji & Nemci –, zato tudi nikoli niso nikomur nič dolžni.

Osebno sem seznanjen s primerom človeka, ki se je rodil brez sfinktra (zadnjične odprtine). Kot otrok zato ni bil deležen normalnega toaletnega treninga – in danes ne pozna fenomena dolžniškega odnosa; je pred bankrotom, ker je doslej živel samo od kreditov (ki jih je vračal z novim kreditom) ... Lahko si mislite, kakšno je njegovo življenje, in življenje njegovih najbljižjih (in ni bolan, pač pa osebnostno zaznamovan/moten).

Skratka … bankirji so klientela ljudi, ki bi jih morali nadzirati modreci, če že ne kar psiho-strokovnjki, bolje rečeno psihoanalitiki. Pri nas psihoanaliza seveda ni cenjena, ker jo je povozil ta nori feminizem ...

PPS: Evo moje oz. duo soliranje v oktobru.