Članek
Glupe Slovenke
Objavljeno Jan 14, 2016

Včeraj je bil v Nedeljskem Dnevniku prispevek z naslovom "Tako si lepa, pošlji mi denar!", kjer so obelodanjene nekatere naivne Slovenske, ki jih je "za nos potegnil" (beri: finančno "oskubil") prefrigano-pokvarjeni Bosanec. Iztočnica za členek je bil članek bosanskega Kurirja, ki je prvi poročal o tem: HTELE MALO LJUBAVI PA ISPALE BUDALE: Evo kako je Bosanac navukao Slovenke!

Mene so pa naprosili, če bi te "glupe Slovenke (koje su ispale budale)" malce pokomentiral oz. profiliral. Moji komentarj so šli v tole smer:

Ženski Nadjaz funkcionira pa sočutju. In če zna moški izbrati prave besede na dovolj ranljivi, torej čustveno in seksualno nepotešeni ženski, zna biti "uspešen", torej "učinkoviti",. in taka žensk lahko podleže želji oz. sugestiji takega prekaljenega pokvarjenca, ki išče le koristi oz. žrtve, ki jih potem lahko v nedogled izkorišča. Problem je dvojen: problematični so izkoriščevalski moški, pokvarjenci, ki nimajo moralne razsodnosti. Drugi problem pa so te naivne ženske, ki imajo določen primanjkljaj v prejemanju ljubezni od moškega. Hkrati pa so tašne "naivnice" navadno še sugestbilne, torej vodljive. Zelo enostavno se jih da "potegniti za nos" ... In z določenimi metodami je to mogoče doseči zelo hitro, le manipulator mora biti dovolj pokvarjen. In takih pokvarjencev v Bosni ne manjka; v Bosni pa je problem še finačne narava, kriza z zaposlitvami. Tam ni služb, ni prihodkov ... in najbolj pokvarjeni moški so se sposobni prživljati, torej služiti denar, tudi na manipulativne načine - tako da si najde žensko žrtev in pritiska s svojim šarmom na žensko psiho, željo, pohoto, včasih v povezavi s sočutjem ... In pogosto uspeh ne izostane, če se v past/limanice ujame prava ženska. In takih žensk v Sloveniji ne (z)manjka. Mnoge rade pomagajo zato, ker sebi ne znajo oz. ne morejo pomagati. Druge dobesedno rabijo zato, da si lajšajo dušo tako, da jim pomagajo. V resnici - na nezavedno simbolni ravni - pomagajo sebi, na način, da v nebogljenih drugih vidijo sebe: Ker seme sebi ne morejo pomagati, pomagajo drugim. 

PS: Če koga v zanima moja odreska duo/mono TragiKomična satira, evo januarski napovednik:

19.1. (torek) KGB Maribor – duo ("Lepotica in psihoanalitična zver" - z Monico Bikinsky)
23.1. (sobota) Ormož (Neja) – duo ("Lepotica in psihoanalitična zver" - z Monico Bikinsky)
27.1. (sreda) KGB Maribor – solo ("Ajde miška, to mi deli!")
30.1. (sobota) Šmarno/Litija – solo ("Ajde miška, to mi deli!")