Članek
Dan (razdrtih) družin?!
Objavljeno May 15, 2018

Ob tako perverzni poslanici ministrice pač ne morem biti tiho. Naloga nas, kritičnih mislecev, je, da stegnemo in razvežemo jezik takrat, ko je to potrebno. In ministrica me je dobesedno povlekla za jezik!

Tale današnja »poslanica« ministrice Anje Kopač Mrak ob mednarodnem dnevu družin (15. maj) je nadvse perverzna. Rekel bi, kako se sploh upa podpisati pod takšno poslanico?! Kot ločenka, z razdrto lastno družino, sploh ne bi smela ministrovati resornemu ministrstvu, ki bi dejansko moralo skrbeti za to, da se temeljna družbena celica ohranja, ne pa da se tiho propagirajo ločitve in emancipacija žensk (z zanemarjanjem materinstva na čelu). V objemu svojevrstne perverznosti (beri: nespoštovanja družine) nagovarja družine z dikcijo: »Spoštovane družine!«

Spoštovani, danes je mednarodni dan družin. AMPAK DAN TRADICIONALNIH DRUŽIN Z DVEMA RAZLIČNOSPOLNIMA STARŠEMA! Družinsko življenje se precej spreminja, pa vendar družina ostaja nenadomestljivo zavetje, varnost in podpora. In vse raziskave kažejo, da je družina za nas posameznike v vseh življenjskih obdobjih uvrščena najvišje na lestvici vrednot. SEVEDA! IN TO TRADICIONALNA DRUŽINA: OČE-MATI-OTROK! Letošnje geslo mednarodnega dneva družin je - Družine in vključujoča družba. Geslo poudarja enake pravice vsem družinskim članom. »ENAKE PRAVICE«? ENEGA STAVKA NE MORETE SESTVITI BREZ OMENJANJA FIKSNE IDEJE, TOREJ ZABLODE O ENAKOSTI SPOLOV! Na našem ministrstvu je družinska politika že nekaj časa prioriteta. PRIORITETA RESORNEGA MINISTRSTVA VSEH LEVIH VLAD JE V RESNICI »RAZRAHLJANJE« DRUŽINE, KAR JE TIHI CILJ FEMINIZMA! Slovenija ima dobro razvito in relativno radodarno družinsko politiko. TAKO DRUŽINSKO POLITIKO, V KATERI BI SE RADO EN MESEC PORODNIŠKEGA DOPUSTA PREVALILO NA OČETE! Ukrepi družinske politike omogočajo dobro podporo pri usklajevanju plačanega dela in družine, imamo finančno dostopne in kakovostne javne servise, spodbujamo enakost možnosti ter zaposlenost žensk. S POUDARKOM, DA DAJEJO MLADE MAMICE KARIERO PRED MATERINSTVO! TAKO VSILJENA HIERARHIJA PRIORITET PELJE DRUŽBO V BREZNO IZ KATEREGA SE NE BO POBRALA. ZA DOJENČKA JE MAMICA NENADOMESTLJIVI »INVENTAR« - NOBEN »JETI« (IMENOVAN OČE), NE MORE (IN NE SME) NADOMESTITI MAMICE.

Da bi karseda zaščitili družino in zagotovili visoko raven kakovosti življenja družin in otrok posodabljamo zakonodajo in druge strateške dokumente. Februarja letos je Državni zbor sprejel Resolucijo o družinski politiki 2018-2028 »Vsem družinam prijazna družba«. VSEM?!?!  TOREJ TUDI ISTOSPOLNIMI IN ENOSTARŠEVSKIM?!?! Namen Resolucije je za naslednjih deset let opredeliti ključne cilje in ukrepe, ki bodo še povečali stopnjo kakovosti družinskega življenja, zagotavljali varstvo, zaščito in blagostanje družin, posebej otrok, ter izboljšali socialno-ekonomski položaj družin.

Prijeten, četudi deževen, družinski dan vam želim. dr. Anja Kopač Mrak IN PO VSEM TEM – PO LASTNI DRUŽINSKI KALVARIJI IN PO PADCIH DRUŽINSKEGA IN PORODNIŠKEGA ZAKONIKA – BI BILA RADA MINISTRICA TUDI V NOVI VLADI?! PA TA NE ZNA ODNEHATI (NA PODOBEN NAČIN, KOT VILI KOVAČIČ)!

PS: Poslanico laho preberete tukaj: http://www.mddsz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/8417/