Članek
Estrogenski SD/Židan
Objavljeno Oct 11, 2018

Takole sem se pripravljal na Faktor – tema: socialna demokracija (pri nas). Izhodišče: stranka SD je imela v soboto kongres. Vprašanje je, ali ima prihodnost (in kakšno). Oz.: ali je to (socialna demokracija) družbeni mode, ki je primeren za Slovenijo. Ali ga SD pravilno zastopa?!

Osnovna moja teza je, da se je SD (kot naslednica ZKS) – ko je vehementno »presedlala« na »socialno demokracijo« –  v resnici (kot se je sedaj izkazalo) morda/verjetno odločila narobe. Zdaj jo to tepe, ker ji je na (radikalni) levi primat prevzela (Združena) Levica. Ampak svoj čas – pred 25 leti SD očitno ni imela druge izbira. Preživela je, vendar na ponesrečen način.

S »social-demokracijo« v resnici ni nič narobe, samo SD bi jo ne smela postavljati ravno v prvi plan in se odreči svoji »revolucionarni tradiciji« – ker: zdaj je na (radikalni) levi že (Združena) levica  Presedlanje iz ZKS na »social-demokracijo« jo je t. r. »(avto)kastriralo«. Slovenija je izkusila (real)socializem, za katerega se je šele sedaj – ob divjem kapitalizmu – izkazalo, da niti ni bil tako slab (seveda, če odmislimo totalitarnost in sistemsko enoumje). Mnogim revežem se »kolca« po socializmu, kjer so vsaj službe imeli – mladi pa so, v objemu svoje mladostniške gluposti,  tako ali tako »napumpani« z Levimi »pravljicami«.

Poleg tega se formula, po kateri je »zacvetel« Borut Pahor in posledično SD, ne obrestuje več. In to zato, ker ne Patrik Vlačič, ne Dejan Levanič, ne Matjaž Nemec ne morejo po istem kopitu kot Pahor rehabilitirati SDja (ker pač nimajo te patološke želje po politični všečnosti in funkciji). In potem se novačijo še všečne ženske – po osebnostni strukturi so sicer bolj »moškinje« – s katerimi bi se rado »načelo« volilno telo … Potem ko je SDju »v vodo padla« popolnoma spoldetela in izbulje (za »raštelanim« moralnim kompasom)Anja Kopač Mrak (na njeno mesto na silo – kot mašilo – vstopila Martina Vuk), kliče Andrejo Katič in jo »zadolžuje« (beri: spravljajo v dolžniški odnos) z ministrskimi stolčki (doslej že z dvema). To je perverzno! Na »centerske pozicijo« potem vpokličejo še Dominiko Švarc Pipan … Zanjo – in za vse moške manjše rasti – je boljše, da cel čas sedi(jo) … Kučan pa se ji naj ne približuje! Še dobro, da niso vpoklicali še Vasiljke Sancin ... Slovenija ni Amerika, in ni dobro, da se v političnem marketingu kopira vse tisto, čemur naseda Zahod. (V ZDA prosperirajo politiki/predsedniki/kongresniki všečnega izgleda – pri njih še žena ne sme biti grda.) Ampak, nekaj prefinjene in/oz. udarne pameti bo vendarle tudi pri SD treba angažirati. Z lepimi in všečnimi obrazi/facami, brez »spirita«/»duše«, se v tem trenutku ne da politično »razturati«. Formula, po kateri je briljiral Borut Pahor, je v – vsaj v Sloveniji – (trenutno)vsaj delno izpeta. Slovenija je v krizi in rabi testosteronski »recover« (okrevanje). Ideologi SDja so se zakalkulirali. Res da vselej nimajo na voljo dovolj kandidatov, da bi sploh lahko izbirali – pa ne mislim Židana; na lokalni ravni »v špil« – npr. za Občinske/Mestne svete in županske kandidate – vstopajo popolnoma neprimerni kandidati in kandidatke, ki stranki v resnici delajo veliko škodo. Eklatanten primer je Miklavž na Dravskem polju (s kandidatko za poslanko in sedaj župansko kandidatko Simono Marko) … No, njej bolj SD vrača uslugo, ker me je v aferi »koroški dečki« tožila – SDju pač sesuvam feminizem … OPOMBA: V TOREK (16. OKTOBRA)) IMAM GLAVNO OBRAVNAVA NA OKROŽNEM SODIŠČU V LJUBLJANI, OB 9H. TOPLO VALBLENI NA TO FARSO!   

SD se je izgubila v trenutno neatraktivni in nekatualni socialni demokraciji, ki je kot paradigma v zahodni Evropi še kako aktualna (meni celo mestoma všečna – zaradi socialnosti), v Sloveniji pač ne – še posebno ne zardi vse te profeministične navlake (in LGBT) ter promigrantskih stališč (politike). Socialna konotacija te politični opcije ne odtehta nebuloz, ki so inkroporirane v socialno-demokracijo kot politično paradigmo (ki svoji prosocialističnosti oz. prosocialnosti funkcionira v kapitalizmu oz. demokraciji).

Židan je »zdrav kmečki fant«, ampak nič več kot to. Zagodel je kvečjemu  SLSu – njemu oz. SDju pa je zagodla (Združena) Levica (ki s svojim/nekakšnim »demokratičnim socializmom«, v kapitalizmu pač ne funkcionira). In v tej politični zbrki je jasno, da se na levi išče in nova stran in novo »ime«; in potem »vzklije« Pozitivna Slovenija (z Jankovićem), SMC (s Cerarjem), LMŠ (s Šarcem) … Volilno telo pa je glupo (in vodljivo) po definicijo – nasede raznoraznim nebulozam, ki jih izrekajo stranke in ta ali oni (všečni) politik. No, tuje še nezanemaljivi Kučan, ki se ga je – verjetno na račun Pahorja – malce preveč zanemarjalo. Pozabljalo se je, da »oče« Kučan, še ni mrtev – bratovska zveza pa še nedorečena.

SD se je izgubila v poplavi »estrogena«, ki ga v stranko že vsa ta leta vnašajo (pro)feministične »babe«, bolje rečeno »moškinje«. Andreja Katič – še bolj pa Dominika Švar Pipan – so, kljub osnovni faličnosti, sicer »rahlo nasprotje« vseh teh »Milk Planinc«, ki so domala falično briljirale v parlamentu v preteklosti (mislim na Bredo Pečan, Majdo Potrata in Andrejo Černak Meglič). Žebelj v krsto je SDju v resnici zadnja dva mandata zabijala ministrica (že/še v času njihovega Ivana Svetlika) Anja Kopač Mrak (ki je končno dobila svoje za vse grehe, ki si jih je privoščila – od obeh družinskih zakonikov/referendumov, do »koroških dečkov«) …

Ženske vselej diktirajo politiko – res je! Ampak bolj iz domačih spalnic, ali pa postelj kakšnega zakotnega hotela (ali poslanskega stanovanja), ali morda zadnjih sedežev zatemnjenega avtomobila; (tudi) zato se trudim izdati knjigo »Prvi spol – ali: penis in ženska želja«. (https://www.adrifund.com/project/view/595) S kvotami (v politiki) se Slovenije ne bo rešilo. In SD s svojim feminizmom in vsemi na feminizem vezanimi militantnimi pristopi pretirava.  Simbolna struktura SDja je popolnoma razštelana. Ideologi stranke so zatajili. Socal-demokratski programi – predvsem tisti, vezani na socialo – so seveda večno aktualni, ker so sočutni, in nesebični. Tudi z Židanovo karizmo se kaj več s stranko SD ne da »postoriti«. Itd. Itd. Itd.

PS: PS: Govorim o včerajšnjem Faktorju na TV3: https://www.youtube.com/watch?v=1qOTqVZyRuE

Sem gledal. Res dobra oddaja je bila.