Članek
Absurdna blokada – za 1 dan, za 1 mesec, za …
Objavljeno Sep 02, 2019

Potem, ko sem bil od 23. julija do 23. avgusta na FB (spet) na enomesečnem blocku, so me spletni rablji v nedeljo, 1. septembra spet poslali na block. Nedeljsko dopoldan si ti rablji očitno zame vzamejo čas, in ob 10.30 uri sem dobil obvestilo, da sem blokiran za 1 dan (24ur), ker sem (pred dobrim mesecem, 22. julija – potem, ko sem se vrnil iz Bosne) »kršil standarde skupine« … In kaj sem zagrešil?! Objavil sem fotografijo table za WC v Visokem (bosanske »piramide«), kjer je bil poleg lika moškega in ženske na tabli narisan še nekakšen »tretji spol« v obliki »nezemljana«. Znamenite bosanske »piramide« naj bi po mnenju psevdoarheologa Semirja Osmanagića pred 30.000 leti zgradili nezemljani. To smešno tablo sem skozi »selfi« pofotkal, in – ko sem prišel iz Bosne domov – objavil na svojem FB-zidu Fotko sem pospremil z dikcijo: »Imajo pa deljene WCje: moški – ženske – 'nezemljani' (& ostali 'trans')!« Sledila je absurdna blokada – ampak samo za 24 ur. No, ko sem se potem na ponedeljek t. r. norčeval zaradi tega absurda, sem po par urah »svobode« (ob 13.30 uri) spet doživel šok: blokado za 1 mesec!

»Sceenshot« obvestila, ki mi ga je poslal FB-administracija sem si nalepil na zid in pospremil z dikcijo: »1 dan za nedolžen komentar?!« In v roku ene ure prejel obvestilo o blokadi za 1 mesec! Jasno, da iščejo dlako v jajcu in (mi) jo vselej tudi najdejo. Če ne takoj, pa mi brskajo za par mesecev nazaj in za lase privlečejo nekaj, kar označijo za sovražni govor, kot kršenje njihovih standardov … Zato, ker me hočejo utišati in izolirati iz javnega diskurza in javnih omrežij.

V zadnjih 10 letih, ko me ima režim pod budnim »spletnim očesom«, so me blokirali vsega skupaj že 10-krat, za vsaj pol leta, nekajkrat po 1 mesec, pa po en teden, po en dan … Ko sem bil kritičen do imenovanja Alenke Ermenc za načelnico Slovenske vojske, so režimski hlapci urgirali celo na »poveljstvo« YouTube v Ameriki (na samo na FB – na twitterju še nisem bil blokieran) …

Če se komu ne zdi fer vse to, kar mi ti »moji« (ta levi) delajo, in če se vam zdi, da »trezno« govorim/pišem, me lahko podpre - najbolje tako, da delite čim več mojih »kontroverznih« tekstov (na čim več krajev); lahko pa propagirate tudi moja predavanja, oddaje in gledališke igre (»Razočarana gospodinja pri seksologu«), ter kupite (in preberete) mojo knjigo »Prvi spol« (zimskeurice@siol.net). Če pa komu uspe izboriti moje gostovanje v lokalni knjižnici (ali kulturnem domu, mladinskem centru), pa se bodo blokade, ki jih na FB redno doživljam obrodile sadove v mojo korist, torej v škodo feminizma (in LGBT gibanja) in v dobrobit družbe.

Hvala, ker me berete! https://www.roman-vodeb.si/

 

Obvestilna tabla je čisto v redu le to ne vem kako jim je uspelo ugotoviti, da WC sploh potrebujejo ta eterična bitja. Mi je všeč, da se znajo Bosanci še vedno zabavati v stilu Muje in Hase. FB je pa res zaguljen za nekatere stvari.