Članek

"Dobro jutro", oddaja na RTVSLO (Ana Tavčar & Marta Kos)

Ona (ne) ve?!
Objavljeno Apr 24, 2024

UVODOMA - iz leta 2009:

"Pozdravljeni, na omrežju X sem prebrala, da vas je zmotil pogovor v Dobro jutro na TV Slovenija med Marto Kos in Ano Tavčar. -- Kaj vas je tako zmotilo, da ste napisali: "Ana, Ana, kaj bo s tabo - nisi več za nobeno rabo. Kakšne enoumne neumnosti ste to govorile?!" Kot je mogoče razbrati z 8-minutnega govora, sta govorili o slabi zastopanosti žensk v medijih in da pri nas še vedno prevladuje patriarhalno razmišljanje, da so moški pomembnejši od nas in da nas bodo popeljali iz krize, zato naj bi bila tudi večja zastopanost moških sogovornikih v medijih. Zdaj bi načrtno, ker naravno ne gre, to miselnost spremenile, da bi tudi dokazali, da so teme v medijih, ki jih imajo ženske, pomembne in da so tudi ženske sogovornice dovolj usposobljene in strokovne za razlago. S čim se v tej točki ne strinjate? Lahko prosim za krajši komentar?"
Združenje »ONA VE« spremljam že od časa ustanovitve, ker se s (ANTI)FEMINIZMOM ukvarjam že več kot 30 let – vse od časa, ko sem »zapopadel« psihoanalizo. Poznam tudi Marto Kos, ki ima 2 brata. Vsi trije so bili plavalca ravenskega Fužinarja … Nekoč sem tudi jaz treniral plavanje … N zimske DP l. 1972 sem osvojil dve medalji, srebrno in bronasto (na 50 m kravl in delfin). Takrat sem prvič videl Mart(ic)o Kos ...

Za Slovenske novice pa sem povedal tole:
"Moj »čivk«, ob katerem sem prilepil še link na pogovor Ane Tavčar z Marto Kos, je bil malce sarkastično-satiričen, vendar tehtno koncipiran. Kot deklayrirani antifeminist vem, kakšne druižbeno škodljive nebuloze trosi združenje »Ona ve«, ko javno zavzema, da imperativ »ljubezni do spoznanja« dobesedno povozi s simptomatsko in povsem spodletelo feministično fantazmo o enakosti spolov. Spola namreč absolutno nista enaka in tudi številne dikcije o enakopravnosti moških in žensk so za lase privlečene in se je v resnici nelegitimno zlorabljajo. Kot pisec dveh knjig – »O spolu« (2011) in »Prvi spol« (2019) – natančno vem zakaj in v čem sta spola, in to (samo) dva, medsebojno radikalno različna. Psihoanalitično rečeno: moški je, zaradi narave kastracijskega kompleksa, ki se zgodi v falični fazi (v času »Ojdipa«), s svojimi identitetnimi naprezanji bistveno bolj prodoren in bahav od žensk, in je tudi bolj »rinjajoč«, tudi v znanosti oz. v teoriji – njegove »penetrirajoče« genitalije so aktivne, ženske pa pasivne, kot bi rekel Freud. Zato lahko moški v povprečju bistveno bolj kot ženske »unovčijo« oz. pokažejo svoje znanje, svojo pamet in so zato bolj prodorni, celo bahavi, kot ženske. Ženske pa so, če so normalne, z afiniteto meterinske in družinske ter telesno narcistične – beri: same sebi so všeč, če so lepe; moški pa s(m)o po tej plati radikalni drugačni. In povsem logično in pričakovano je, da se moški, kot poznavalci številnih aktualnih problematik bistveno boljši in prodornejši sogovorniki – in tudi več jih je – kot ženske. Banalno rečeno: moški 90 odstotkov dnevnega časa posveti svoji »boljšosti« oz. tekmovalnosti na področju, kjer se samoaktualizacijsko »baha«, petelini, da ne rečem »kurči«. Ženska pa – če je normalna, in večina žensk je normalnih(!) – pretežni del dneva razmišlja o svojih otrocih, materinstvu, družini – o svoji profesionalni karieri pa niti ne. Razlike med spoloma so torej logične, pričakovane in smiselne. In absurdno je, da se ne umeten, torej ideološki, način – zaradi militantnega feminizma (zaradi promile zafrustriranih žensk, da ne rečem »moškinj«) – daje spol pred »ljubezen do resnice« oz. do spoznanja, v čemer so moški, v povprečju absolutno boljši in suverenejši, kot ženske. Naciji, ki ne upošteva tovrstne razlike med spoloma, se slabo piše.
Združenje »Ona ve« je v resnici škodljivo za družbo, je neetično in krivično(!) do številnih moških, ki bi suvereno zasenčili ženske, če bi se jim – torej nam – dovolilo pogosteje nastopati v medijih (npr. na RTVSLO). Slovenija bo, kot nacija oz. država, v resnici prikrajšana za znanja in modrosti, ki jih imajo v svojih glavah moški – in to samo zato, ker se peščica zafrustriranih žensk/»moškinj« sili v medijski eter. To, da feministke obvladuje nezavedno zavidanje penisa, vemo od Freuda naprej. Zgledovanje po moških je »rak rana« mnogih držav po svetu. Slovenija – ob Skandinaviji – prednjači po tej feministični intervenciji v družbo, ki jo je svojimi simptomatskimi nebulozami kontaminirala – beri: spotaknila, zastrupila, ohromila, torej pohabila – v preteklih 30 letih.
Na to temo sem spisal na stotine tekstov, lahko bi govoril ure in ure – pa mi levi režim, ki je zastrupljen s feminizmom – ne dovoli. Medijske hiše me imajo na »črnih listah« prepovedanih sogovornikov že 15 let – kljub temu, da se imam za levičarja, torej konservativnega levičarja …
Ana Tavčar je bila nekoč ženstvena Ženska z veliko pisano. Trohice feminizma ni bilo zaslediti v njej. V intervjuju z Marto Kos pa je bila povsem profeministična. Moje izkušnje z njo – ki sem jih imel kot njen sogovornik pred 15 leti – so bile zelo pozitivne. Se pa spomnim njene dikcije, ki se je takrat glasila nekako takole: »A je še kdo, ki bi tako govoril kot vi?! Ker vas ne smem(o) več gostiti!« Očitno jo je leva struja na RTVSLO sedaj tako preplašila, da se je »predala«, in posledično ohranila svojo službo, svojo oddajo. Mnogi so dobili odpoved, kar so v svojih ideoloških pogledih bolj konservativni, kot bi smeli biti, glede na diktat »Svobode« … Itd. Itd. Itd. "

Tole pa je video na to temo:


#AnaTavčar #Antifeminizem #Enakopravnost #Feminizem #Identiteta #MartKos #OnaVe #Psihoanaliza #SloNovice #Spol